Kaassoesjes met Weydelijner 35+

Ingrediënten:

  • 150 gram Weydelijner Creamy
  • 3 eieren
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 75 gram boter (in blokjes)
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 150 ml water
  • Mespunt zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op circa 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rasp de kaas. Doe de 150 ml water, de boter en het zout in een pan en breng het aan de kook. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en blijf je met een houten lepel roeren totdat het deeg een geheel is geworden en niet aan de bodem vastplakt. Laat het deeg vervolgens afkoelen.  Klop dan de eieren door het deeg totdat het gaat glazen en voeg dan de Weydelijner toe. Meng het geheel goed door elkaar. Vorm dan ongeveer 40 kleine soesjes van het deeg met behulp van 2 natte theelepels. Als laatste druk je de pijnboompitten voorzichtig op de soesjes. Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 10 minuten gaar. Zodra ze uit de oven komen laat je ze eerst afkoelen.