Aspergetaartje met Weydeland Belegen

Aspergetaarten voor 4 personen

Ingrediënten  

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 g asperges
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 150 ml room
  • 200 g Weydeland Belegen geraspt
  • 1 el bieslook
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien door de plakjes met het plastic velletje naar beneden op het aanrecht of  op je tafel uit te spreiden.
    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Begin met het blancheren van de asperges. Hiervoor breng je een pan met water aan de kook. Ondertussen schil je heel secuur de asperges en snijd je het onderste stukje weg.
    (Je kunt het kookwater van de asperges bewaren en hier de schillen en afsnijdsels nog een poosje in koken en daarna zeven. Dit is een prima basis voor een aspergesoep, zie elders op deze website.)
  3. Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm en leg ze gedurende 4-6 minuten in het kokende water of totdat ze beetgaar zijn (hangt van de dikte af).
  4. Bekleed een springvorm van 28 cm doorsnee met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Let erop dat je de vellen onderling goed aandrukt zodat een solide taartbodem ontstaat. Doe hierop de aspergestukjes en wat fijngesneden bieslook.