Croissant met Weydeland kaas

croissant weydeland kaasEen recept voor 6 goudbruine kaascroissants met Weydeland kaas.

Ingrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 150 gram Weydeland Belegen kaas
  • Boter

Bereidingswijze

Haal de bakplaat uit de oven  en verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakplaat in met boter.

Open het blikje croissantdeeg en leg het deeg naast elkaar op een schone ondergrond. Snijd met een kaasschaaf kaasplakken van de Weydeland Belegen en verdeel deze over de deeglappen. Rol vervolgens vanaf de brede kant van de deeglap en vorm een croissant. Leg de croissant op de ingevette bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Variatietip

Ham/kaas is een overheerlijke combinatie. Plaats, voor het oprollen, een halve plak ham op de kaas.