Gemarineerde Belegen Weydeland Kaas

kaasplankje weydeland kaasGemarineerde belegen Weydeland kaas bij de borrel of op het kaasplankje voor 3 personen.

Ingrediënten:

  • 400 gr Belegen Weydeland kaas
  • 2 rode pepertjes
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • 2 theelepels tijm

Bereidingswijze:

Snijd de belegen Weydeland in blokjes. Snijd de pepers in de lengte door midden en verwijder de zaadjes. Wrijf ze in een vijzel met zout fijn. Schenk de olijfolie in een kom en pers de knoflook erboven uit. Roer het pepermengsel door de olijfolie. Voeg de blokjes belegen Weydeland toe met de tijm. Laat de kaas afgedekt 24 uur in de koelkast marineren. Haal de kaas 30 minuten voordat deze wordt geserveerd uit de koeling, zodat de kaas op kamertemperatuur kan komen. De smaak is dan op haar best!