Gepofte aardappel met Weydeland Belegen

Ingrediënten
4 aardappels
bosje verse bieslook
4 plakken gerookt ontbijtspek
1 el roomboter
100 g Weydeland Belegen
2 lente-uitjes
aluminiumfolie
zout, peper

Bereidingswijze
Maak de aardappels schoon en snijd ze alle 4 een paar keer overdwars 3/4 in, zodat ze een beetje openstaan. Leg ze op een stuk aluminiumfolie. Hak de bieslook grof en strooi het in de inkepingen. Snijd de plakken spek in stukjes en verdeel over de inkepingen. Bestrooi de aardappels met peper en zout en besprenkel met boter. Vouw de aardappels losjes en luchtdicht in de alumiumfolie en leg ze op de barbecue. Snijd de kaas in reepjes. Maak de folie pakketjes open en verdeel de kaasreepjes over de aardappels. Leg ze nog een keer op de barbecue zodat de kaas gaat smelten. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes en strooi over de aardappels.

Lekker met bijvoorbeeld crème fraîche erover. Eet smakelijk!