Weydeland Kaasstengels

Ingrediƫnten voor 32 stuks
– 8 plakjes filodeeg
– 600 gram Weydeland Oud
– 1 geklopt ei
– evt. chilisaus

Bereidingswijze
Verwarm de frituurpan. Ontdooi de plakken filodeeg en snijd ze in 4 kwarten. Snijd vervolgens de oude kaas in reepjes van 10 bij 5 cm.
Plaats een reepje oude kaas aan het uiteinde van een vierkantje filodeeg. Vouw de zijkanten over de kaas en rol vervolgens de kaas op over de rest van de filodeeg, zodat hij helemaal ingepakt zit. Zorg ervoor dat er geen kiertjes ontstaan, anders loopt de kaas er uit zodra het gefrituurd wordt.
Bestrijk het einde van het rolletje met een beetje ei. Hierdoor blijft de filodeeg dichtgeplakt tijdens het bakken. Laat de kaasstengels zakken in de hete olie in het frituurmandje. In een paar minuten zullen de stengels goudbruin worden en de kaas zal heerlijk gesmolten zijn.
Laat ze na het bakken even uitlekken op een stukje keukenpapier en dan is het klaar om geserveerd te worden. Heerlijk met wat sweet chilisaus.