Pastagratin met Weydeland kaas

Pastagratin met Weydeland kaasEen heerlijke maaltijd met pasta, courgette en Weydeland kaas voor 4 personen

Ingrediënten:

• 300 gram penne (pasta)
• 250 gram Weydeland Jong
• 4 lente-uitjes, in dunne ringen
• 30 gram roomboter
• 1 courgette, ongeschild in reepjes
• 3 el fijngesneden peterselie
• 1 tl mosterd
• Zout en peper
• 1 dl slagroom

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak ondertussen de lente-ui in de boter en voeg na 1 minuut de courgette toe. Bak dit zo’n 3 minuten. Roer de peterselie en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat de gekookte pasta uitlekken en rasp ondertussen de kaas. Meg de pasta met het courgettemengsel, de slagroom en 100 gram kaas. Schep dit mengsel in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover heen en zet het geheel in een voorverwarmde oven op 225°C. Bak de gratin 15-20 minuten.
Serveer de pasta met een heerlijke salade.