Gevulde kipfilet met Weydeland Kaas en spek

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 3 plakken Weydeland Belegen Kaas
  • 3 eetlepels rode pesto of tapenade
  • Ongeveer 130-150 gram ontbijtspek
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Klontje roomboter

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilets overdwars open en bestrooi met een snufje zout, peper en paprikapoeder.

Bekleed een van de helften met de plak Weydeland Kaas en bestrijk vervolgens de kipfilet met een eetlepel rode pesto of tapenade. Herhaal dit bij de andere kipfilets.

Klap nu de kipfilets terug. Leg 1/3 van de plakjes ontbijtspek naast elkaar op een rij. Leg nu de kipfilet erop en wikkel deze in met de spek. Zorg dat de plakjes goed om het vlees gewikkeld zijn voor het beste resultaat.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet aan beide kanten vier minuten lang. Draai nu het vuur laag en bak de kipfilet gaar.

Eetsmakelijk!