Risotto met spinazie, tomaat en Weydeland Oud

Benodigdheden:

  • 150 gram Weydeland Oud
  • circa 600 ml bouillon
  • 150 gram risottorijst
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 11 zongedroogde tomaatjes
  • pijnboompitjes
  • 120 gram verse spinazie

Bereidingswijze:
Snijd de ui en teentje knoflook fijn. Doe de boter in een pan. Fruit ui en knoflook aan in de pan. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Nu kan het eerste deel van de bouillon toegevoegd worden. Zoveel dat de rijst net onderstaat. Laat dit helemaal opnemen door de rijst en herhaal dit vervolgens ongeveer 20-25 minuten lang en blijf de hele tijd goed roeren.

Ondertussen snijd je de tomaatjes in stukjes en snijd je de spinazie fijn. Als de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is, voeg je de verse spinazie en de zongedroogde tomaatjes toe. Even mee roerbakken. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Weydeland Oud toe. Vervolgens nog een snufje peper en zout en klaar is die!

Eet smakelijk.