Weydeland-kaaspannenkoek

Weydeland-kaaspannenkoekMaak uw pannenkoeken extra lekker met Weydeland kaas. Dit recept is voor 6 à 7 pannenkoeken.

Ingrediënten:

  • 250 gram Weydeland Jong Belegen
  • 200 gram ham of ontbijtspek
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 3 eieren
  • 5 dl volle melk
  • snufje zout
  • 75 gram roomboter om in te bakken
  • stroop

Bereidingswijze:

Meng bloem, zout en eieren met een garde goed door elkaar. Meng al roerend de melk erdoor tot er een glad beslag ontstaat.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Als de boter begint te bruinen, leg dan de ham of ontbijtspek in de pan. Na ongeveer een minuut een soeplepel beslag eraan toevoegen en al draaiend met de pan over de bodem verdelen.

Bak de pannenkoek op een middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin begint te worden en de bovenkant niet meer vloeibaar is. Keer de pannenkoek. Leg een aantal plakken Weydeland kaas op de pannenkoeken en laat deze smelten terwijl  de andere kant ook lichtbruin en krokant bakt.

Serveer direct of houd warm op een bord in de oven, terwijl u de andere pannenkoeken bakt. Een likje stroop erbij en smullen maar!