Weydeland kaassalade

kaassalade weydeland kaasEen overheerlijke Weydeland kaassalade met komkommer, doperwtjes, boterhamworst, heerlijke tomaten, eieren en knoflook.

Ingrediƫnten:

  • 2 uien
  • Komkommer
  • 4 tomaten
  • Klein blikje doperwtjes
  • 300 gr boterhamworst in dikke plakken
  • 400 gr oude Weydeland kaas
  • 1 dl yoghurt
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 bekertje zure room
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook of wat knoflookpoeder
  • Zout en Peper

Bereiding:

Maak de uien schoon en snij ze in dunne ringen. Was de komkommer en snij deze in blokjes. Ontvel de tomaten en snij ze klein. Laat de doperwtjes uitlekken. Snijd de oude Weydeland kaas en de boterhamworst in blokjes. Vermeng de yoghurt met de zure room, de olie, de knoflook en breng dit op smaak met zout en peper. Doe de uien, komkommer, tomaat, en doperwtjes in een schaal. Vermeng alles en roer de saus erdoor. Laat de salade een half uur op kamertemperatuur rusten en garneer deze voor het opdienen met de gepelde en in plakken gesneden eieren. Een heerlijke salade is klaar.