Weydeland poffertjes

Heerlijke kaas poffertjes!Afbeeldingsresultaat voor poffertjes

 

Ingrediƫnten:

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 350 ml melk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 grote eieren
  • 150 gram geraspte Weydeland kaas
  • 75-100 gram boter
  • 50 gram gehakte walnoten
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

 

Verhit een poffertjespan en bestrijk elk holletje met een in olie gedoopt kwastje. Zeef het bakmeel en het bakpoeder in een kom. Voeg hierna al kloppend de eieren (1 voor 1) en de melk toe. Roer dit door tot het een glad beslag is. Breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier vervolgens de geraspte kaas doorheen. Als de poffertjespan warm is, kun je elk holletje voor de helft vullen met beslag. Bak hierna de poffertjes aan beide kanten goudbruin. Laat daarna de boer smelten totdat deze licht is gekleurd en voeg de walnoten toe. Verdeel de walnotenboter over de poffertjes en ze zijn klaar om te serveren!

 

Eet smakelijk.