Witlof met ham en Weydeland kaas uit de oven

witlof ham en kaas weydelandEen heerlijk hoofdgerecht witlof met ham en Weydeland kaas voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

  • 800 g aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 4 struikjes witlof
  • 1 dl witte wijn of ontvette bouillon
  • 8 plakjes Coburgham
  • 200 gr kleine champignons gehalveerd
  • 250 gr Weydeland Belegen kaas
  • zout en peper

Voorbereiding:

Kook de aardappelen in de schil bijna gaar. Kook ook de witlofstruikjes bijna gaar. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bereidingswijze:

Leg de aardappelschijfjes hier dakpansgewijs en in lagen hierin. Strooi over iedere laag wat peper. Schenk de bouillon hierover heen. Halveer de witlof en wikkel om elke struikje een plakje ham. Zet de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen bak de champignons in de overige olijfolie. Verdeel de champignons over de schotel en doe de kaas in blokjes gesneden eroverheen.