Twee gouden sterren voor Weydelijner Rijp Aroma

Weydelijner Noord-Hollandse 35+ kaas Rijp Aroma GTA 2014Weydelijner Rijp Aroma valt dit jaar in de prijzen bij de Great Taste Awards 2014 in Engeland. Een vakbekwame jury bepaald welke voedingsmiddelen een geweldige smaak oftewel een Great Taste hebben! Uiterlijk, textuur, kwaliteit van de ingrediënten en hoe goed het product is samengesteld spelen daarbij een belangrijke rol. Alle kazen zijn door minstens 16 juryleden beoordeeld en unaniem verkozen tot award winnaar.

Sublieme smaak

Een bijzondere prestatie, zeker omdat in oude kaas alles precies moet kloppen. Weydelijner Rijp Aroma vinden hun herkomst in Noord-Holland, de plek waar het gras het lekkerst is en de melk erg romig. Bereiding vindt plaats door professionele kaasmakers en het rijpingsproces bij Treur, waar de uiteindelijke smaak zich op natuurlijke wijze ontwikkeld. Wanneer dit alles goed op elkaar is afgestemd krijg je oude kaas met een sublieme smaak.

De jury over Weydelijner Rijp Aroma

Commentaar van de jury over Weydelijner Rijp Aroma: “Een prachtige kaas met een donkergoud gekleurd zuivel! De smaak is iets zoet, notig en heeft ondertonen van karamel. Het feit dat deze kaas minder vet heeft is niet te geloven. Wonderbaarlijk!” aldus de jury. Daarmee voldoen deze kazen aan de hoge kwaliteits- en smaakeisen van de jury bestaande uit topchefs, food critici en inkopers en behoort Weydelijner Rijp Aroma tot een excellent product met een geweldige smaak! Een flinke prestatie.

The Guild of Fine Food

De Great Taste Award is een initiatief van de Engelse organisatie The Guild of Fine Food. Deze instantie verbindt retailers en leveranciers in de onafhankelijke voedsel- en drankensector met elkaar. Vanaf 1993 worden de awards jaarlijks uitgereikt om de beste kwaliteitsproducten te onderscheiden; ‘Proven Fine Food’. Er wordt ook wel gezegd dat zij de Oscars uitreiken binnen de foodbranche. De gebruiker is dus verzekerd van een excellent product met een ‘Great Taste’.