Weydeland Jong Belegen ‘De lekkerste kaas’

Weydeland genomineerdDe heerlijk romige Weydeland Jong Belegen viel goed in de smaak tijdens de Holland Kaaskeuring 2015 op 29 september jl. Hij heeft namelijk goud gewonnen en is daarmee officieel verkozen tot de lekkerste kaas van Nederland! De Holland Kaaskeuring wordt eenmaal per jaar georganiseerd door het NNKC.

Tijdens de vakbeurs in Houten op 29 en 30 september 2015 vond de Holland Kaaskeuring plaats. Drie kazen waren hiervoor genomineerd en maakten kans op de titel, waaronder Weydeland Jong Belegen.

Gouden titel
Weydeland Jong Belegen is een Noord-Hollandse kwaliteitskaas, op ambachtelijke wijze bereid. Hij heeft 8 weken liggen rijpen en is heerlijk romig van smaak. Tijdens de vakbeurs in Houten werd bekend gemaakt dat deze kaas de gouden titel gewonnen heeft en dus officieel de lekkerste kaas van Nederland genoemd mag worden.

Over het NNKC
Het NNKC (Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours) is een instituut in de kaassector. Zij organiseren ook ieder jaar het Kaaskeurconcours. De deelnemers aan dit professionele kaaskeurconcours kijken, ruiken, voelen en proeven “blind” 10 kaasmonsters. Vakmanschap en kennis van de persoon staan voorop en jaarlijks wordt bepaald wie zich de beste kaaskenners van Nederland mogen noemen.