Weydeland V.S.O.C. wint een GOUDEN ster!

Een gouden ster voor Weydeland V.S.O.C.

130117 - Weydeland V.S.O.C. snee GTA 2015Weydeland V.S.O.C. valt dit jaar in de prijzen bij de Great Taste Awards 2015 in Engeland. Een vakbekwame jury bepaald welke voedingsmiddelen een geweldige smaak oftewel een Great Taste hebben! Uiterlijk, textuur, kwaliteit van de ingrediënten en hoe goed het product is samengesteld spelen daarbij een belangrijke rol. Alle kazen zijn door minstens 16 juryleden beoordeeld en unaniem verkozen tot award winnaar.

Sublieme smaak

Een bijzondere prestatie, zeker omdat in een oude brokkelkaas alles precies moet kloppen. Weydeland V.S.O.C. vindt haar herkomst in Noord-Holland, de plek waar het gras het lekkerst is en de melk erg romig. Bereiding vindt plaats door professionele kaasmakers en het rijpingsproces bij Treur, waar de uiteindelijke smaak zich op natuurlijke wijze ontwikkeld. Maar liefst 1000 dagen ligt de kaas te rijpen op houten planken. Wanneer dit alles goed op elkaar is afgestemd krijg je unieke oude brokkel kaas met een sublieme smaak.

De jury over Weydeland V.S.O.C.

Commentaar van de jury over Weydeland V.S.O.C. : “Rijk van smaak en een prachtig zuivel. De romige structuur in combinatie met het knisperende kristal zorgt voor een ultieme smaakbeleving!” Met dit commentaar voldoet Weydeland V.S.O.C. aan de hoge kwaliteits- en smaakeisen van de jury bestaande uit topchefs, food critici en inkopers en behoort de kaas tot een excellent product met een geweldige smaak! Een flinke prestatie.

The Guild of Fine Food

De Great Taste Award is een initiatief van de Engelse organisatie The Guild of Fine Food. Deze instantie verbindt retailers en leveranciers in de onafhankelijke voedsel- en drankensector met elkaar. Vanaf 1993 worden de awards jaarlijks uitgereikt om de beste kwaliteitsproducten te onderscheiden; ‘Proven Fine Food’. Er wordt ook wel gezegd dat zij de Oscars uitreiken binnen de foodbranche. De gebruiker is dus verzekerd van een excellent product met een ‘Great Taste’.