Historie Weydeland kaas

Weydeland kaas vindt haar verleden in de jaren 80 van de 20ste eeuw, toen de familie Treur haar 3de pakhuis liet bouwen. Dit pakhuis is gelegen in het Groene Hart aan de Oude Rijn in Woerden. Een van de omringende polders heet  ‘Het Weylandt’ en de lekkerste kaas van vroeger: Weydeland is hiernaar vernoemd. De dochter van E.M. Treur, Barry, maakte met de hand het eerste etiket voor Weydeland kaas. Daarmee was een gezicht geboren. Een stal raam met uitzicht op de groene polders met koeien en een plak kaas werd het beeldmerk voor Weydeland kaas.

Weydeland staat voor:

Noord-Hollandse kwaliteit

Weydeland kaas wordt gemaakt door de beste kaasmakers met ruim 100 jaar ervaring. Op ambachtelijke wijze en met passie en vakmanschap ontstaat Weydeland kaas; puur, eerlijk en ontzettend lekker!

Authentieke smaak

‘De smaak van vroeger’ is een uitdrukking die Weydeland kaas oproept. Dankzij de authentieke kaasbereiding en het geheim van kaasrijping weet Weydeland kaas die smaak te evenaren die mensen herinnert aan vroeger. Romig, rijk en met een eigenheid die de smaakkenners doet verblijden.

Bijzonder verhaal

Een kaas maken met een sublieme smaak klinkt gemakkelijk, maar in werkelijkheid is dat het niet. Ervaring, smaakontwikkeling en de beste melk vinden voor de kaas geeft Weydeland haar unieke verhaal. In een bijzondere samenwerking met de boer, koeien en het land kan een stukje kaas gemaakt worden waar men generatie op generatie van kan genieten.

Een onderscheidende kaas

Een bijzonder rijke smaak en een uitzonderlijke smedigheid maken Weydeland kaas tot de lekkerste kaas van Nederland. Met haar dunne korstje bijzonder makkelijk in gebruik en daardoor nog lekkerder van smaak!