Steijger Kaas en Noten in Delft

“Ik word blij van het klantencontact wat wij in deze winkel hebben.”

Steijger Kaas en Noten is een kaas- en notenbar in de Hoven Passage In Delft. Je kunt er terecht voor verschillende soorten noten, gedroogd fruit en allerlei kazen. Het is een echt familiebedrijf. Vader Benno, moeder Luciënne, zoon Bob en dochter Robin werken allemaal in de winkel. ”Wij zien onze winkel als een sfeervolle, uitnodigende winkel welke een echte familie-uitstraling heeft.”

”We verkopen goede spullen voor een goede prijs. De band met de klanten die is opgebouwd of wordt opgebouwd vinden wij erg belangrijk.” Benno: “Ik word blij van het klantencontact wat wij in deze winkel hebben. Klanten komen bij ons voor het ‘echte’ lekkere eten, de extra service die je de mensen kan geven.”

Eerst was dit een grote kaaszaak met een ‘paar’ nootjes, en sinds een paar jaar is het een winkel met Oud Hollandse kazen en veel noten. ”Wat ik leuk vind aan de winkel is het klantencontact, de plek waar we zitten met de andere ondernemers en de complimenten die wij van de klanten mogen ontvangen.” De mensen die voor de kaas naar de winkel komen zijn echt mensen die veel waarde hechten aan goede producten.

”Er wordt vaak gevraagd  hoe je kaas moet bewaren. Als de kaas in de koelkast bewaard wordt, adviseren we deze 30 minuten voordat hij gegeten wordt, eruit te halen. Als een klant op reis gaat geven wij de kaas vacuüm verpakt mee, zodat ze hem mee kunnen nemen in de koffer. De doorgesneden kazen worden koel weggelegd om de kwaliteit te behouden.”

De Weydeland 48+ Belegen kaas is favoriet. “Ik vind deze kaas vol van smaak en smeuïg. De Weydeland Extra Belegen zou ik bij een biertje eten. Deze kaas is niet overheersend, maar wel erg goed van smaak. Bij de wijn zou ik Weydeland Overjarig Snijdbaar of Oud adviseren. In de zomer vind ik de graskaas het lekkerst in de salade. In de winter vind ik het lekker om bij een rode wijn voor de vollere smaak te gaan, dus voor een stukje oude kaas.”

Je vindt de winkel van familie Steijger hier:

http://www.steijgerkaasennoten.nl/