Hoe maak je kaasfondue?

Het wordt weer kouder en dat betekent dat het weer tijd is voor kaasfondue! Gezellig met z’n allen, kaarsjes aan en de fonduepan met lekkernijen op tafel. De lekkerste kaasfondue maak je natuurlijk zelf. En dit is makkelijker dan je denkt! We leggen het stap voor stap aan je uit, zodat je het gemakkelijk zelf kunt doen. 

Deze fondue is gemaakt met Weydeland 48+ Belegen en de Villa Nella. De Italiaanse kruiden in combinatie met romige Hollandse kaas zorgen voor een ware smaaksensatie. We leggen stap voor stap aan je uit hoe je dit kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Weydeland Belegen
  • 500 gram Villa Nella (Italiaanse kruidenkaas)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml witte wijn
  • 3 el maïzena
  • 1 shot Kirsch

Hoe maak je het?

1. Rasp de 500 gram Weydeland 48+ belegen & 500 gram Villa Nella

2. Wrijf de knoflook in de fonduepan

3. Voeg 400 ml wijn toe aan de fonduepan en verwarm dit


4. Mix vervolgens 3 el maïzena met 3 el wijn

5. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe

6. Voeg 1 shot Kirsch toe

7. Roeren maar


8. Bereid ondertussen de borrelplank voor en smullen maar!

Tip: als de kaasfondue waterig blijft, voeg dan extra maïzena toe