Koken met restjes
Het is deze week de Verspillingsvrije week (9 t/m 15 september 2024). Het moment om extra op te letten geen eten weg te gooien of te verspillen, maar bewust om te gaan met je restjes. Wij delen hieronder diverse recepten die je kunt maken met jouw restjes uit je koelkast.
1. Frittata
Dit recept is perfect om te maken met leftovers. Heb je nog tomaten, champignons, een bosuitje of andere groenten? Je kunt er van alles voor gebruiken!
2. Soep
Met paprika, (cherry)tomaatjes en kaas.
3. Wrappizza
Met tomatensaus, kaas, tomaat, olijf, basilicum (of andere leftovers!)
4. Pasta
Met kaassaus, groenten (bijv. spinazie, paprika) en spekjes
5. Quiche
Met kaas, groenten (leftovers: tomaatjes, courgette, ui) en ei
6. Borrelbrood
Met brood, spek, paprika, bosuitje, knoflook, roomkaas, mosterd, kaas
Alle bovenstaande recepten zijn aan te passen met de groenten die jij nog hebt liggen in je koelkast. Zo hoef je geen voedsel weg te gooien!
Eet smakelijk.