7x Weydeland Kaas op de barbecue!

Zomer, zon, gezelligheid – en natuurlijk: barbecue! Bij een geslaagde BBQ denk je misschien als eerste aan vlees of vis, maar heb je weleens gedacht aan kaas op de barbecue? Met de rijke, romige smaken van Weydeland Kaas til je je barbecue party naar een heel nieuw niveau. Wij zetten 7 verrassend lekkere manieren op een rij om Weydeland Kaas te gebruiken op de barbecue.

1. Gepofte aardappel met Weydeland kaas en bieslook

small bit of content

Wikkel een grote aardappel in aluminiumfolie en gaar deze 45-60 minuten tussen de kolen of op een indirect warm deel van de BBQ. Snijd open, vul met een klontje boter, geraspte Weydeland Oud en verse bieslook. Simpel, klassiek en onweerstaanbaar smeuïg.

 

2. Kaasplankje van de grill

small bit of content

Maak een warm kaasplankje! Leg dikke plakken verschillende soorten Weydeland Kaas (bijvoorbeeld Komijn, Mosterd en Kruiden) kort op een grillplaat. Haal de plakken eraf voordat ze smelten. Serveer warm met crostini, chutney, honing, noten of gegrilde druiven. Perfect als voorgerecht of borrelhap.

3. Gegrilde perziken met kaas en honing

small bit of content

Halveer verse perziken en grill ze kort met de snijkant naar beneden. Haal ze eraf en vul ze met een stukje Weydeland Jong Belegen. Besprenkel met honing en verse tijm. Zoet, zout en romig in één hap – een zomers toetje met pit.

4. Kaastosti van de BBQ

small bit of content

Neem twee dikke plakken brood en leg daartussen een plak Weydeland Jong Belegen. Wikkel deze in aluminiumfolie en leg op de barbecue. Je kunt er ook nog bijvoorbeeld tomaat, pesto of ham tussen leggen. Grill aan beide zijden goudbruin. Veel leuker dan de keukenversie, én met die heerlijke rooksmaak.

5. Paprika’s gevuld met kaas en couscous

small bit of content

Snijd paprika’s doormidden en vul ze met een mix van gare couscous, kruiden, olijven en blokjes Weydeland 20+ Pikant. Grill indirect tot de kaas gesmolten is. Kleurrijk, gezond en vullend!

6. Kaasbrood op de barbecue

small bit of content

Snijd een rustiek rond brood kruislings in zonder helemaal door te snijden. Vul de inkepingen met plakjes Weydeland Flinck of Weydeland 35+ Kruiden, knoflookboter en verse kruiden. Wikkel in folie en warm 15 minuten op indirect vuur. Ideaal om te delen!

7. BBQ-nacho’s met Weydeland

small bit of content

Leg tortillachips in een aluminium schaal, strooi er royaal geraspte Weydeland Jong overheen, samen met zwarte bonen, maïs en jalapeño. Grill kort met de deksel dicht tot de kaas gesmolten is. Serveer met guacamole en salsa – partyproof snack!

Kaas op de barbecue? Zo doe je dat!

small bit of content
  • Gebruik altijd een aluminium bakje of grillplaat om smelten en aanbakken te voorkomen.
  • Kies stevige kaassoorten – zoals Weydeland – die mooi smelten zonder direct uit elkaar te vallen.
  • Experimenteer met combinaties van zoet, hartig en pittig. Kaas is verrassend veelzijdig!

Of je nu een doorgewinterde BBQ-chef bent of gewoon zin hebt in iets nieuws: met Weydeland Kaas voeg je een romige, smaakvolle twist toe aan elk grillmoment.