Je maakt het zo
Renske van Koken met liefde heeft weer een heerlijk recept gemaakt met Weydeland Kaas! Een recept die goed kan dienen als hapje tijdens de Feestdagen bijvoorbeeld. Maar ook een lekker gerechtje voor op je borrelplank. Je maakt hem gemakkelijk zelf:
- Rasp de Weydeland Extra Belegen en Weydeland Oud.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en vet een bakplaat in met een beetje olijfolie
- Verwijder voorzichtig de steeltjes van de portobello’s en schraap voorzichtig de “lamellen” aan de onderkant eruit
- Bestrijk de boven- en onderkant met olijfolie en rooster ze voor 8 á 10 minuten in de oven
- Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook fijn
- Verhit een pan op het vuur met een klein beetje olie en bak hierin de ham blokjes krokant, voeg de paprika en de knoflook toe en bak dit nog een paar minuten mee. Laat het geheel uitlekken op een velletje keukenrol
- Meng in een kom de zure room en roomkaas samen tot het luchtig is. Voeg de ham blokjes, rode paprika en knoflook toe en schep alles goed door elkaar heen. Spatel er nu de geraspte Weydeland Belegen kaas doorheen en breng op smaak met een beetje peper en zout
- Leg de Portobello’s ondersteboven op de bakplaat en vul ze met het roomkaas mengsel. Druk het geheel een beetje aan en zorg dat ze lekker goed gevuld zijn. Strooi en er beetje geraspte oude kaas overheen gevolgd door wat gedroogde bieslook
- Bak ze af in de voorverwarmde oven in 14 á 16 minuten, of tot de kaas bruin is.