Bij Bourgondisch in Nieuwekerk aan de Ijssel

“Het leven is te kort om slechte kaas te eten en het is pas crisis als de kaas op is.”

Bij Bourgondisch in Nieuwerkerk a/d IJssel is een gezellige delicatessen (dorps)winkel waar iedereen welkom is. De winkel wordt gerund door het echtpaar Den Hartog. Peter en Jolanda hebben een keur aan Hollandse en buitenlandse kazen, ambachtelijke vleeswaren, salades, borrelhapjes en heerlijke wijnen uit verschillende landen. De klantenkring is erg divers; van jong tot oud weet men de winkel te vinden. Het klantcontact is vaak gezellig en leuk: “Wij hebben leuke praatjes met de klanten. Wij hebben ook veel vaste klanten die gezellig bij ons komen lunchen. Ook komen er mensen die de ANWB fietsroute doen vaak bij ons aan.”

De winkel beschikt niet over een heel groot assortiment aan kazen, maar precies het assortiment waar de klant naar vraagt. ”Er wordt niets voorgesneden in de winkel. Juist de versheid en het klantencontact vinden we erg belangrijk. Klanten vragen vaak advies voor een kaasplankje, leuke cadeau pakketten en over de combinaties kaas en wijn. Bij een wijntje vind ik de brokkelkaas Weydeland Rijck erg lekker. Verder raden wij de Weydeland 48+ Jong Belegen aan; onze favoriet die erg lekker smaakt op brood.”

De lunchbroodjes maken vindt Jolanda ook het allerleukst om te doen. ”Het leven is te kort om slechte kaas te eten en het is pas crisis als de kaas op is.”

Je vindt de winkel van Peter en Jolanda hier:

Dorpstraat 53 in Nieuwerkerk a/d IJssel

http://www.bijbourgondisch.nl/