’t Kaashuys in Zoetermeer

“Ik ben gek van kaas, maar het leukste is nog de omgang met mensen.”

In de Dorpsstraat in Zoetermeer zit sinds 1994 de sfeervolle kaaswinkel ’t Kaashuys Zoetermeer. De winkel is modern ingericht en toch authentiek.

Eigenaar Wim Fris vertelt: ”Er is een vaste klantenkring en het contact met de mensen is leuk. Wij streven ernaar om goede kwaliteit neer te zetten, de klanten een welkom gevoel te geven en van goed advies te voorzien. U kunt bij ons terecht voor een breed assortiment Hollandse kazen, zoals de Weydeland kazen uit de Beemsterpolder, Stolwijkse boerenkazen in alle leeftijden van jong tot overjarig, geiten-en schapenkaas en kazen met heerlijke toevoegingen.”

Er is nog een Kaashuys in Reeuwijk, deze wordt gerund door zijn broer Kees. ”Wij werken samen in een VOF en wisselen ook regelmatig van winkel om de boel een beetje levendig te houden.”

Wim vindt het fijn om met kaas te werken, omdat het een levend en natuurlijk product is. “Ik ben gek van kaas, maar het leukste is nog het contact met de klanten.”

”Zelf kies ik op de boterham voor de Weydeland Jong of Jong Belegen. Voor bij de borrel vind ik de Weydeland Rijck erg lekker. Ik vind de kaas lekker smeuïg en niet zout, maar wel heel smaakvol en er zit ook een kristalletje in. In de winter is de truffelkaas een goede keuze, in de zomer iets met kruiden zoals de Villa Jardin of de Villa Nella.”

Vanuit de klant krijgen ze diverse vragen. ”Dit kan gaan over de producten, de samenstelling of over het bewaren van de kaas. Tegenwoordig zijn er ook veel vragen over dieet, lactose, gluten, vetgehaltes etc. Ook adviseren wij de klant graag over de samenstelling van een mooie kaasplank en het combineren van kaas met diverse dips, vijgen in port of dadel en vijgenbrood.”

Je vindt Wim hier:

Dorpsstraat 103 in Zoetermeer

http://www.kaashuysreeuwijk.nl/site/