GMO-vrij voeren

Vanaf januari 2021 is Weydeland Kaas geheel GMO-vrij. Dit is weer een stap in het verduurzaamproces. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij CONO Kaasmakers. De koeien eten voornamelijk gras. Om ze in topconditie te houden worden ze, als nodig, bijgevoerd. De melkveehouders zijn nu omgeschakeld naar gecertificeerd GMOvrij krachtvoer. Dit betekent dat er in hun voer gegarandeerd geen elementen zitten die genetisch gemodificeerd zijn.

Weidegang

Met het Caring Dairy programma verduurzamen de 460 melkveehouders van de boerencoöperatie al 10 jaar lang hun bedrijven onder het motto; blije koeien, blije boeren, blije aarde. Dit heeft onder andere geresulteerd in het hoogste percentage weidegang van Nederland en de ontwikkeling van het KoeKompas.

VLOG gecertificeerd is GMO-vrije kaas

Ook de rest van de keten, van melktransport tot de rijping van CONO-kaas, wordt VLOG gecertificeerd. De afkorting VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Voor melkveehouders houdt dit in dat de melkkoeien geen voer mogen eten waarin zich Genetisch geModificeerde Organismen bevinden, zoals dat bijvoorbeeld kan voorkomen in soja dat buiten Europa is geteeld. Vers gras en zelf geteeld ruwvoer is allemaal GMO-vrij.

Premium kaas, premium dierwelzijn

Weydeland Kaas is een premium kaas. Wim Betten, de directeur van CONO Kaasmakers, geeft aan: “Premium kaas betekent bij ons niet alleen een geweldige smaak, maar ook premium dierwelzijn en milieu. Daar zetten we ons al jaren voor in en dat blijven we doen.”

Gepubliceerd: 19-07-2021 (Bron: Persbericht CONO Kaasmakers ‘CONO GMO-vrij’)