Koningsdag 2021 vier je zo!

Dinsdag 27 april is het weer Koningsdag. De dag dat normaal gesproken op alle plekken in Nederland uitbundig feest gevierd wordt. Net als vorig jaar zal het ook dit jaar weer een rustigere dag worden dan we gewend zijn, door Corona. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we het niet gaan vieren. We geven je graag wat leuke tips mee om van deze Koningsdag weer een gezellig feestje te maken!

Wandelen met een picknick

Eén van de dingen die je nog gewoon kunt doen, is lekker wandelen met je gezin/huisgenoten. Stippel van tevoren een mooie route uit. Wandelen langs mooie beekjes, door het bos, over de heide; Nederland heeft genoeg plekken waar je mooi kunt wandelen. Tip: Neem een kleedje en een goedgevulde picknicktas mee. Gebruik hiervoor het Weydeland koeltasje om je drankjes lekker koel te houden.

Bekijk hier de lekkerste Koningsdag hapjes om je picknicktas mee te vullen! >>

Rommelmarkt voor de deur

Nu de rommelmarkten in de stad of in het park niet door kunnen gaan, verplaats je de rommelmarkt gewoon naar jouw straat. Leg een kleedje neer bij je voordeur en verkoop hier de spullen die je zelf niet meer nodig heb!

Lekkernijen verkopen

De lekkernijen (zie Koningsdag hapjes) die je gaat maken, kun je natuurlijk ook verkopen! Ga met de kids (of de kids alleen) langs de deuren in de buurt om die lekkere oranje tompouces te verkopen aan de buren.

Oud-Hollandse spelletjes

Hoe leuk is het om gezellig met elkaar oud-Hollandse spelletjes te spelen?! Dat hoort natuurlijk ook echt bij Koningsdag. Ga bijvoorbeeld blikgooien; stapel wat blikken op elkaar en gooi met een bal alle blikken om! Of ga koekhappen. Vul hiervoor een bak met water en hap een verpakte koek, toffee, verpakt chocolaatje of iets anders lekkers uit het water. Ook leuk om met elkaar te gaan sjoelen!

Organiseer een straat bingo (op afstand)

Heb je zin in een straatfeestje? Organiseer dan een straatbingo. Zorg ervoor dat je een microfoon bij de hand heb of een omroepsetje, zodat iedereen je goed kan horen. Stop van tevoren bij iedereen een bingokaart in de brievenbus en maak een groepsapp aan. Spreek hier een tijd af dat iedereen klaar gaat zitten bij de deur. Regel met elkaar wat kleine prijsjes en bingo-en maar!

Volg de Koninklijke familie op televisie

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de prinsessen zijn dinsdag 27 april aanwezig in Eindhoven. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending. Volg deze uitzending gezellig voor de televisie met wat lekkers erbij.

Fijne Koningsdag!