Leuke sinterklaastips

De gezellige Sinterklaas periode is weer aangebroken! Sinterklaas is weer in Nederland, dus de schoenen worden massaal gezet, surprises zijn in de maak en de gedichten worden geschreven. Maar bij deze gezellige periode horen natuurlijk ook leuke Sinterklaas ideeën en recepten. Lees onze tips hieronder voor een geslaagde pakjesavond (en de periode ernaartoe). 

1. Kaasletters

In plaats van een chocoladeletter kun je ook voor een hartige letter kiezen, namelijk de kaasletter! Je kunt ervoor kiezen om uitsteekvormpjes te kopen, maar je kunt ook creatief doen en zelf de letters uitsnijden in een stuk kaas.

2. Pizza mijters

Maak eenvoudig deze pizza mijters. Het enige dat je hiervoor nodig heb is pizzadeeg, tomatensaus en kaas! Bekijk hier het recept.

3. Chocolade pepernoten tosti

Ja, je leest het goed; een chocolade pepernoten tosti. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de smaak zal je verrassen! Chocolade en kaas gaan eigenlijk heel goed samen. Dus waarom niet op een tosti? Pak een sneetje witbrood, leg daarop een plakje kaas en daarop een paar chocolade pepernoten. Leg een tweede boterham erbovenop en stop hem tussen het tosti ijzer. Even wachten en klaar is je chocolade pepernoten tosti! Eet smakelijk.

4. Sinterklaasfondue

Zet tijdens pakjesavond een heerlijke kaasfondue op tafel! Zo kan iedereen lekker dippen tijdens het uitpakken van de cadeautjes. Serveer de kaasfondue met brood, wortel, paprika, broccoli, bloemkool en courgette.

5. Sinterklaas kleurplaat

   

Een mooie kleurplaat maken voor Sinterklaas hoort er natuurlijk bij. Daarom hebben we van Weydeland Kaas twee mooie kleurplaten beschikbaar! Download ze hier: Kleurplaat Sinterklaas 1 en  Kleurplaat Sinterklaas 2.

6. Pakjesavond aftelkalender

Voor veel kinderen is het een hele spannende periode. Ze kunnen niet wachten totdat het eindelijk 5 december is! Een handige tip om het wat makkelijker voor ze te maken is een Sinterklaas aftelkalender. Op deze manier kun je samen met je kinderen aftellen naar pakjesavond. Je kunt erop zetten wanneer ze hun schoen mogen zetten bijvoorbeeld en je kunt elke dag een kruisje zetten door de datum die geweest is. Op deze manier maak je het voor iedereen leuker! Download de aftelkalender hier: Pakjesavond aftelkalender sinterklaas.

We wensen iedereen een fijne Sinterklaas periode!

Gepubliceerd op 15-11-2021