Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Het begin van het nieuwe jaar is voor velen hét moment om te starten met goede voornemens. Het goede voornemen dat elk jaar weer stipt op nummer 1 staat is afvallen. De feestdagen gaan vaak gepaard met veel eten en dat is dan ook vaak de reden dat men in januari weer wat kilo’s kwijt wil. De vraag of kaas in een gezond voedingspatroon past, komt dan ook weer regelmatig langs. Zitten er koolhydraten in kaas? Past kaas in een koolhydraatarm dieet? Wij geven je graag antwoord!

Hoe gezond is kaas?

De Hollandse harde kaas, zoals Weydeland kaas, past perfect in een koolhydraatarm dieet. Er zit namelijk 0 gram koolhydraten en 0 gram suikers in kaas! Daarnaast is kaas rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. En verder is kaas een bron van vitamine B2 en selenium. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat dankzij een stofje in kaas de kans op leverkanker aanzienlijk wordt verkleind. Het gaat vetophopingen tegen en zorgt ervoor dat beschadigde levercellen stoppen zich te delen. Dat zijn natuurlijk hele mooie berichten. Maar hoe zit het precies met de vetgehalten in kaas?

Vetgehalten in kaas

Je hebt verschillende vetgehalten in kaas. Wat dat precies inhoudt, leggen we je graag even uit. Het vetgehalte van kaas is het percentage vet in droge stof. Dus een 48+ kaas heeft 48% vet of meer op de droge stof. Als je kijkt naar de voedingswaarden per 100 gram, is het aantal gram vet bij een oude kaas hoger dan bij een jonge kaas. Dit heeft ermee te maken dat er minder vocht zit in oude kaas. Dit vocht bevat geen vet, de droge stof daarentegen wel.

Minder Vet Kaas

Weydeland Kaas is verkrijgbaar in 48+, 35+ en 20+. In de Weydeland 35+ zit circa 35% minder vet dan in een volvet kaas. Voor de Weydeland 20+ scheelt het circa 60% vet! Dit betekent dus dat je de Weydeland Minder Vet kazen met een gerust hart kunt eten, ook als je aan het diëten bent.

Minder Zout Kaas

De Weydeland Minder Vet kazen bevatten wel ongeveer evenveel zout als reguliere Goudse kazen. Heb je als goede voornemen minder zout consumeren? Dan kun je kiezen voor onze Weydeland Minder Zout kaas! Deze kaas bevat circa 25% minder zout dan een reguliere Goudse kaas.

Vetverbranding

Als je de vetverbranding nog meer wilt bevorderen, is het verstandig om graskaas te eten. De gehaltes van de bestanddelen die vetverbranding bevorderen zijn namelijk hoger in graskaas dan in ‘gewone’ kaas. Wel moet je daar nog even geduld voor hebben, aangezien graskaas exclusief is en alleen beschikbaar is in de maanden mei en juni.

Je kunt Weydeland Kaas kopen in alle Weydeland verkooppunten in Nederland. Bekijk hier waar de dichtstbijzijnde Weydeland winkel bij jou in de buurt zit.

Wil je meer informatie over Weydeland Kaas? Of heb je andere vragen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gepubliceerd op: 04-01-2024