Traditioneel Recept

Weydeland kaas wordt bereid volgens de receptuur van echte kaaskenners. Dit recept is van vader op zoon doorgegeven en geeft Weydeland kaas net dat beetje extra. Sinds 1985 bestaat het merk Weydeland kaas.

Familie Treur liet in deze periode een nieuw pakhuis bouwen aan de Oude Rijn in het Groene Hart. Een van de omringende polders heet ‘Het Weylandt’ en de lekkerste kaas van vroeger: Weydeland is hiernaar vernoemd. De dochter van de grondlegger van het bedrijf, Barry Treur, maakte met de hand het eerste etiket voor Weydeland kaas. Daarmee was een gezicht geboren. Een stalraam met uitzicht op de groene polders met koeien en een plak kaas werd het beeldmerk voor Weydeland kaas. Vanaf dat moment werd kaas verkocht onder de naam Weydeland.

“Alleen de beste kaasspecialisten werken met Weydeland kaas.”

Kenmerkend is dat alleen de beste kaasspecialisten werken met Weydeland kaas. Vers afgesneden en met trots en passie voor het product. De kaasspecialisten zijn hiermee onlosmakelijk verbonden aan het merk en om die reden is de uitstraling van de kaas in 2018 veranderd. De kaasboer staat prominent op het etiket en Weydeland kaas koop je bij de kaasboer die je kent.

Weydeland staat voor:

Noord-Hollandse kwaliteit
Weydeland kaas wordt gemaakt door de beste kaasmakers met ruim 100 jaar ervaring. Op ambachtelijke wijze en met passie en vakmanschap ontstaat Weydeland kaas; puur, eerlijk en ontzettend lekker!

Authentieke smaak
‘De smaak van vroeger’ is een uitdrukking die Weydeland kaas oproept. Dankzij de authentieke kaasbereiding en het geheim van kaasrijping weet Weydeland kaas die smaak te evenaren die mensen herinnert aan vroeger. Romig, rijk en met een eigenheid die de smaakkenners doet verblijden.

Bijzonder verhaal
Een kaas maken met een sublieme smaak klinkt gemakkelijk, maar in werkelijkheid is dat het niet. Ervaring, smaakontwikkeling en de beste melk vinden voor de kaas geeft Weydeland haar unieke verhaal. In een bijzondere samenwerking met de boer, koeien en het land kan een stukje kaas gemaakt worden waar men generatie op generatie van kan genieten.

Een onderscheidende kaas
Een bijzonder rijke smaak en een uitzonderlijke smeuïgheid maken Weydeland kaas tot de lekkerste kaas van Nederland. Met haar dunne korstje bijzonder makkelijk in gebruik en daardoor nog lekkerder van smaak!

Vegetarisch stremsel
Weydeland Kaas is voor iedereen. En daarom zijn wij extra blij dat het gelukt is om deze heerlijke Noord-Hollandse kaas te bereiden met vegetarisch stremsel in plaats van dierlijk stremsel (lebstremsel).