Je maakt het zo

Een heerlijk recept voor het voorjaar. Witte asperges met beurre noisette en Weydeland Rijck. 

Verwarm de oven op 190 graden. Leg een vel aluminiumfolie uit en leg daarop de witte asperges. Verdeel daaroverheen een beetje boter. Bestrooi met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje in de oven voor circa 1 uur.

Doe de overgebleven boter in een kleine steelpan. Laat de boter op laag vuur smelten en daarna nog rustig pruttelen. Ondertussen snijd je de brokkelkaas Weydeland Rijck in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn. Als de boter lichtbruin wordt (na circa 10 minuten) is de beurre noissette klaar.

Doe de rest van de boter in een kleine steelpan. Smelt de boter op laag vuur, en laat de boter daarna rustig pruttelen. Na een minuut of 10 (doorgaans) begint de boter langzaam te verkleuren. Houd de boel goed in de gaten, verbranden is zonde natuurlijk. Zodra de boter nootachtig begint te ruiken en lichtbruin kleurt, is de beurre noisette klaar. Haal van het vuur en doe het in een schaaltje, zodat het niet verder gaart of verbrandt door de warmte van de pan.

Hak de brokkelkaas in kleine stukjes en snijd de bieslook fijn.

Leg de asperges op het bord. Verdeel de boter eroverheen. Verdeel vervolgens de brokkelkaas over de asperges en bestrooi met de fijngehakte bieslook.

Serveertip: Met robuust brood en een mooie witte wijn.

Eet smakelijk!