Je maakt het zo
Een heerlijk recept voor een goede start van de dag!
- Voor de saus:
Smelt de roomboter in een klein steelpannetje. Als de boter gesmolten is scheidt het zich in doorzichtige olie en witte melkbestanddelen. - Giet het olie-achtige gedeelde in een maatbekertje en stop als de witte melkbestanddelen mee komen.
- Meng de peper met de azijn, het water en het zout in een hittebestendige kom. Zet deze op een pannetje met een laagje heet water, au bain-marie, en klop los met de eierdooiers.
- Verhit het pannetje met de kom erop op het vuur en klop de dooiers in vijf minuten tot een luchtige en schuimige massa. Het beste gebruik je hiervoor een handmixer. Verplaats als het dooiermengsel als een lint van de garde loopt de kom naar het aanrecht.
- Voeg druppelsgewijs de gesmolten boter toe, al kloppend met de handmixer, tot alles erbij zit.
- Klop als laatste het citroensap erdoor. Het zal er uitzien als een gelige mayonaise. Houd de saus eventueel warm in een thermosfles.
Voor de gepocheerde eieren:
- Verhit voor de gepocheerde eieren een lage, brede pan (bijvoorbeeld een hapjespan) met een flinke laag water en een scheutje azijn. Breng tegen de kook aan.
- Breek steeds een ei in een koffiekopje en laat vanuit het kopje het hete water in glijden. Pocheer de eieren 4 minuten.
Voor de broodjes:
- Halveer de broodjes en rooster ze naar wens in de oven, broodrooster of een droge koekenpan.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Verdeel het vruchtvlees over de helften brood en prak het en beetje. Schaaf de kaas erover.
- Leg de eieren op de onderste helften van de broodjes en lepel er de Hollandaise saus over. Breng op smaak met nog wat peper en zout en fijngesneden bieslook.