Je maakt het zo

Maak je eigen pizza’s in de vorm van een hartje, zo val je zeker in de smaak bij je geliefde. Je kunt kiezen om klant-en-klaar pizzadeeg te kopen, maar wil je je helemaal uitsloven? Maak dan ook zelf het deeg.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Meng de bloem, oregano, zout en gist. Voeg vervolgens het water toe. Kneed dit mengsel met je hand totdat er een soepel deeg ontstaat. Kneed door tot circa 5 minuten minimaal. Daarna maak je van het deeg een grote bal. Vet vervolgens een kom in met olijfolie en smeer ook de deegbal in met olijfolie. Leg je deegbal in de kom en dek af met huishoudfolie. Laat dit minimaal een uur staan totdat het deeg zo goed als verdubbeld is qua grootte.

Ondertussen kun je aan de slag met de tomatensaus. Hak de knoflook en ui heel klein. Snijd de tomaten ook in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en verhit dit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit zachtjes totdat het zacht is. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak een paar minuten op zacht vuur. Vervolgens voeg je de kleine stukjes tomaat toe en laat dit circa 10-12 minuten zachtjes doorbakken. Als de tomaat zacht geworden is, kun je het vuur uitzetten. Pureer de saus met een staafmixer om het glad te maken. Breng op smaak met zout, peper en oregano.

Bestuif je aanrecht of werkvlak met bloem. Leg daar je deeg op. Sla de lucht uit het deeg. Maak met een deegroller een dunne plak van het pizzadeeg. Snijd vervolgens hartjes uit het deeg. Leg de hartjes op een stuk bakpapier. Strijk wat saus over je pizzahartjes en strooi er wat geraspte kaas overheen.

Vind je tomatensaus en kaas niet voldoende als pizzabeleg? Strooi er dan nog wat beleg op naar keuze. Bijvoorbeeld: paprika, champignons en salami.

Bak de pizza in circa 15 minuten gaar.

Eet smakelijk!