Je maakt het zo

Ben jij gek op oliebollen én op kaas? Dan is dit recept echt iets voor jou om te serveren tijdens Oudejaarsavond! Hartige oliebollen met kaas.

Voorbereiden

Rasp de Weydeland Oud en zeef de bloem.

Oliebollen beslag maken

Verwarm de melk totdat het lauw is. Roer vervolgens de gist erdoor. Meng ondertussen de bloem met een klein beetje zout. Voeg dan het ei toe en voeg ook langzaam de lauwe melk toe. Klop dit mengsel tot een glad beslag. Voeg dan de geraspte kaas toe, roer door en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.

Oliebollen bakken

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden. Schep met een ijslepel bolletjes van het beslag en laat deze in de olie zakken. Bak de oliebollen in circa 5 minuten gaar. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

Eet smakelijk!