Je maakt het zo

Een heerlijk ontbijtrecept met Weydeland Kaas! In samenwerking met OhMyFoodness is het volgende lekkere ontbijtrecept tot stand gekomen. Kaaspannenkoekjes met zalm en dillesaus. Wil je hem liever helemaal zonder vis, dan kun je ervoor kiezen om de zalm te vervangen voor stroop. Het zilte van de kaas gaat namelijk heel erg goed met het zoete van stroop! 

Zo maak je het

Breek de eieren in een kom en klop ze samen met de olijfolie, volle melk en karnemelk op. Voeg het zelfrijzende bakmeel, de baking soda en het snufje zout toe en klop het geheel tot een klontvrij beslag. Rasp de Weydeland Belegen kaas grof en spatel de geraspte kaas door het pannenkoekbeslag.

Smelt de boter in een koekenpan en bak 12 pannenkoekjes van het beslag. Stapel de kaaspannenkoekjes op en verdeel de gerookte zalm er overheen.

Voor de topping:

Roer de crème fraîche, dille en zwarte peper door elkaar en schep een lepel van de dillecrème bovenop de gerookte zalm. Bestrooi de stapel pannenkoeken desgewenst met extra geraspte kaas en serveer ze direct.

In samenwerking met OhMyFoodness