Fijne Pasen met lekkere kazen!

Over iets meer dan een week is het zover; zondag 17 en maandag 18 april vieren we weer Pasen! Ben jij van plan om het gezellig met je vrienden en/of je familie te vieren? Maar ben je er nog niet helemaal uit wat je op tafel moet zetten? Met deze tips moet het helemaal goedkomen.

Een uitgebreid Paasplateau

Kazen voor Pasen

Om te beginnen mag een uitgebreid Paasplateau met allerlei lekkere borrelhapjes en kaasjes niet ontbreken. Dit ziet er niet alleen erg leuk uit op de Paastafel, maar valt waarschijnlijk ook bij je gasten goed in de smaak. Maar wat leg je er allemaal op? Die keuze is helemaal aan jou. Het is het belangrijkst dat je van alles wat kiest. Ga dus voor een jonge kaas, een belegen kaas en een wat oudere kaas, zoals de Weydeland Flinck met mooie rijpingskristalletjes. Op deze manier heb je voor ieder wat wils. Aangezien het voorjaar is, is het slim om ook een frisse kruidenkaas aan je plateau toe te voegen, ga daarbij voor de Weydeland 35+ Kruiden. Heerlijk fris dankzij de kruiden, slechts 8 weken gerijpt dus nog lekker romig en ook nog eens minder vet. Een leuk extraatje om je kaas te presenteren op je Paasplateau is het snijden van de kaas in een soort van eitjes in plaats van blokjes. Een leuke uitdaging! Ook kun je de kaas schaven (in plaats van snijden) en uit de plakjes een figuurtje steken, zoals een kuikentje of een ei. Lekker creatief.

Frisse toevoegingen

Een Paasplateau hoort fris en niet al te zwaar te zijn. Het is tenslotte voorjaar! Daarom is het belangrijk dat je ook lekkere frisse toevoegingen op de plank legt. Denk hierbij aan groene druiven, stukjes ananas, passievrucht en meloen. Maar ook plakjes komkommer is altijd lekker erbij. Een heerlijke frisse tegenhanger van de kaas en toastjes.

Om te dippen

Naast de kaasjes en frisse toevoegingen, is het ook lekker om toastjes en dipjes toe te voegen. Ga voor naturel toastjes en maak het bijzonder met lekkere dips, zoals tapenade tricolore (leuk voor de kleur én erg lekker), ensalada pesto oude kaas (lekker fris en romig) en toverkaas prei. Deze dipjes zijn erg lekker in combinatie met toastjes. Maar ook de kaasjes kun je lekker dippen, gebruik hiervoor bijvoorbeeld vijgendip, cranberrydip of mosterd dillesaus!

Olijven

Om het helemaal af te maken, kun je nog wat lekkere olijven op je borrelplank toevoegen. Ga je voor zoete olijven zonder pit of ga je liever voor iets pittigere olijven met knoflook of mosterddille? Die keuze is helemaal aan jou en niets is fout.

Kaasfiguurtjes op brood

Hóe leuk is het om je broodje kaas helemaal om te toveren naar Paas sferen! Maak van je gewone witte broodje met kaas een kaaskuikentje uit een eitje. Pak hiervoor een wit sneetje brood en snijd het in de vorm van een ei. Leg hierop een plakje kaas en snijd die ook in de vorm van een ei. Pak nogmaals een witte boterham en snijd daar een rondje van. Snijd aan de bovenkant van dit rondje driehoekjes eruit, zodat het lijkt op een gekrakt eitje. Leg dit bovenop het plakje kaas. Vervolgens kun je nog van een plakje kaas de vleugels maken en maak het af met een klein stukje tomaat of paprika als snaveltje en lel. Voor de oogjes gebruik je 2 kleine druppeltjes stroop.

Pull Apart Kaasbrood

Ook een leuk recept voor op je Paastafel: Pull Apart Kaasbrood. Je maakt het heel gemakkelijk zelf:

  • 250 g Weydeland 35+ Kruiden
  • 3 bosuitjes
  • 3 el zwarte olijven
  • 1 witte rustieke broodbol
  • 50 g zachte roomboter
  • 10 g basilicum

Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de Weydeland 35+ Kruiden in dunne plakjes en snijd de bosuitjes en olijven in ringen. Snijd het brood kruislings in tot 2 cm van de onderkant. Stop de snedes in het brood vol met kaas, bosuitjes, olijven en stukjes roomboter, kwast als laatste de buitenkant van de broodbol in met wat boter. Bak de bol 15 minuten in het midden van de oven, tot de kaas en boter gesmolten zijn en de buitenkant goudbruin en knapperig. Garneer het brood met de blaadjes basilicum en serveer op je Paastafel.

Avocado en kaas Egg’s Benedict

Pasen en eieren gaan natuurlijk heel erg goed samen. Daarom mag een lekker eitje op de Paastafel ook niet ontbreken. Wij hebben een heerlijk recept voor je klaarstaan waar je indruk mee kunt maken tijdens de Paasdagen! Eggs Benedict met Avocado en Weydeland Kaas! Egg’s Benedict is een broodje/muffin met gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Deze variant is lekker fris dankzij de toevoeging van avocado en citroen. Bekijk hier het hele recept.

Bezoek een Weydeland verkooppunt

Wil je nou meer tips voor jouw Paasbrunch? Ga dan naar een Weydeland verkooppunt bij jou in de buurt. Bij alle Weydeland verkooppunten kunnen ze je voorzien van tips en adviseren ze je graag over de beste kazen, lekkerste gerechten en combinaties voor op je Paastafel. Bekijk hier alle verkooppunten door heel Nederland.

Wij wensen je een hele smakelijke en fijne Pasen!

Gepubliceerd op 7 april 2022