Valentijnsdag vier je met kaas

Een heel bekend en oud gezegde is ‘Liefde gaat door de maag’. Het is niet voor niets dat dit gezegde al lang meegaat en erg bekend is, want het is de waarheid. Als je iemand wilt verrassen, dan kun je dat het beste doen met lekker eten! Daar zegt niemand nee tegen. Valentijnsdag staat voor de deur en wij geven je graag wat tips om deze dag van de liefde goed uit te pakken.

Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. Dé dag om de liefde te vieren! Verras je geliefde met een romantische avond vol lekkers. Maar ook kun je een vriend, een familielid of je buren met een klein gebaar laten weten dat je aan diegene denkt.

Kaasfondue date

Verras je geliefde met een lekkere zelfgemaakte kaasfondue! Samen genieten van een heerlijke kaasfondue, romantischer dan dat wordt het niet!

Recept:
✨ Rasp de 500 gram Weydeland 48+ belegen & 500 gram Villa Nella
✨ Wrijf de knoflook in de fonduepan
✨ Voeg 400 ml wijn toe aan de fonduepan en verwarm dit
✨ Mix vervolgens 3 el maïzena met 3 el wijn
✨ Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe
✨ Voeg 1 shot Kirsch toe
✨ Roeren maar
✨ Bereid ondertussen de borrelplank voor en smullen maar!
Tip: als de kaasfondue waterig blijft, voeg dan extra maïzena toe.

Liefdevolle borrelplank

Heb jij een date gepland met de liefde van je leven en wil je indruk maken? Maak dan een borrelplank vol lekkere hapjes. Hier kun je tips vinden hoe je een uitgebreide borrelplank kunt maken. Combineer kaas met lekkere dips, groenten en fruit, noten en tapas! Om in het thema te blijven van Valentijnsdag, is het leuk om voornamelijk voor een rode touch te kiezen. Ga dus voor rode druiven, aardbeien, snijd een vijg doormidden zodat je de rode kern ziet en ga voor de kaas in de kleur van de liefde: de Villa Rosso (rode pestokaas). En kies voor heerlijke rode tomatentapenade om te dippen. Leg ook wat rozenblaadjes tussen de lekkernijen, voor wat extra sfeer.

Hartvormig kaasje

Naast de kleur van de liefde is het ook erg leuk om een kaasje in de vórm van de liefde te geven. Je kunt een stuk kaas kopen en deze uitsnijden in de vorm van een hart. Maak het af met een mooie strik. Of ga voor de Neufchatel. Dit is een witkorst kaasje in de vorm van een hartje.

Liefdespizza

Maak je eigen pizza’s in de vorm van een hartje, zo val je zeker in de smaak bij je geliefde. Lekker makkelijk, heel erg lekker en super romantisch! Je kunt ze beleggen met enkel tomatensaus en kaas, maar je kunt ook helemaal uitpakken en er lekkere groenten opleggen. Bekijk hier hoe je ze kunt maken.

Zeg het met kaas!

Wil jij iemand verrassen met een kleinigheidje? Wil je iemand iets duidelijk maken of laten weten dat je aan diegene denkt? Zeg het met het ‘I Love You’ boerenpondje. Dit is een jong belegen kaasje gemaakt van rauwe koemelk en met een etiket waarop staat ‘I Love You’. Een leuke en originele manier om de liefde te verklaren. Verkrijgbaar in het rood en in het geel.

Een liefdevolle Valentijnsdag gewenst!

Gepubliceerd op 6 februari 2024